Say Cheese

Geen krom verhaal!

1 groeiwater
 
Vul een flinke glazen pot met bananenschillen en zet ze onder water. Haal de schillen er na twee volle dagen uit. Nu kun je het bananenwater aanlengen met kraanwater in een verhouding van 1:5. Geef je planten hier één keer per maand water mee. Het zal ze goed doen!
 
2 compost
 
Bananenschillen kun je met een gerust hart in de tuin tussen de planten op de grond leggen. Daar composteren ze en leveren zo een positieve bijdrage aan de tuingrond.
 
3 luizenverdrijver
 
Bladluizen hebben een gevoelige neus. Ze houden niet van knoflook, maar ook niet van bananenschillen. Stop kleine stukjes banenschil onder de grond bij de stam van de planten die onder de luis zitten en de luizen maken dat ze wegkomen.
 
4 pijnverzachter
 
Een insectenbeet kan jeuk of pijn veroorzaken. Gelukkig zitten aan de binnenkant van de bananenschil stofjes die de pijn verzachten en soms zelfs verdrijven. Gewoon even met de binnenkant van de schil over de pijnlijke plek wrijven.
 
5 glansmiddel
 
Wrijf lederen tas of schoenen in met de binnenkant van een bananenschil. Maak soepele, ronddraaiende bewegingen. Even wachten en daarna opwrijven met een zachte doek. Het leer gaat ervan glimmen.
 
6 huidverzorger
 
De binnenkant van de bananenschil bevat ook ontstekingsremmende stoffen. Daarom wrijven mensen met acne er graag hun huid mee in. Er bestaat nog geen wetenschappelijk bewijs voor de werking, maar kwaad kan het in ieder geval niet! Ook de veroudering van de huid wordt door het regelmatig inwrijven met een bananenschil tegengegaan. Ook hier geldt: baat het niet, schaadt het niet (en anti-rimpelcreme is duurder).
 
7 witmaker
 
De binnenkant van de bananenschil bevat ook magnesium, kalium en mangaan. Die stoffen zorgen voor wittere tanden. Wrijf er enkele minuten mee over je tanden, laat het tien minuten intrekken en spoel daarna de overgebleven stukjes bananenschil weg. Na een tijdje zie je het verschil. Say Cheese!

Laat een reactie achter