Vrolijk, vrolijker, vrolijkst

Schattige ventjes die jaloersmakend soepel in de heupen zijn. Bijbehorend deuntje bestaat uit Zuid-Afrikaanse muziek en een zingende warme vrouwenstem. Kijk het filmpje niet 1 keer, maar zo vaak u wilt. Het resultaat zal zijn: u voelt zich vrolijker. En helemaal als u het achterliggende verhaal kent.

Zuid-Afrikaanse gospel over Jeruzalem laat iedereen dansen

De Zuid-Afrikaanse Master KG, artiestennaam voor Kgaogelo Moagi, werkt als dj en producer.  Master KG had al wel eens een hit gescoord, maar nooit verwacht dat zijn lied ‘Jerusalema’ een wereldwijde ‘coronahit’ zou worden. Het begon toen hij in augustus 2019 zijn liedje online zette. Na  wat positieve reacties vroeg hij zangeres Noncebo Zikode erbij. Samen verbeterden ze het nummer.

Troost voor iedereen

De video op YouTube is meer dan 220 miljoen keer bekeken. Over de hele wereld is het een dikke hit. Ook in Nederland stond ‘Jerusalama’ op nummer 1 in de Top 40. Muziek die je hart verwarmt, mede dankzij de prachtige stem van zangeres Noncebo. Maar wist je dat ‘Jerusalema’ een gospel is? Een gospel met Zoeloe-tekst: ‘Jeruzalem, mijn thuis, red me en ga met me mee, laat me hier niet achter’. Oftewel, Jeruzalem is een stad voor alle religies en biedt troost aan alle mensen.

#JerusalemaChallenge

Niet alleen een mooie boodschap, en een pakkend muziekje, ook het bijbehorende dansje is immens populair. Jongens uit Angola bedachten er aanstekelijk leuke danspasjes bij. Zorgmedewerkers, beroemdheden, studenten, brandweermensen, bouwvakkers, soldaten en politieagenten, allemaal dansen ze de #JerusalemaChallenge. Een van de vele variaties is om de #JerusalemaChallenge te dansen met een bord eten in je hand. Onze favoriet is de video met die leuke kereltjes. Bekijk de originele video op YouTube.